Tecnoalarm – več kot 35 let razvoja in neprekinjenih tehnoloških inovacij v varnostnem sektorju. Podjetje iz Torina, ki je doseglo položaj odličnosti v Italiji in Evropi, naglo osvaja svetovna tržišča. Zarja Elektronika je uradni zastopnik za Tecnoalarm-ove rešitve v Sloveniji.

Za te dosežke se lahko zahvalijo ne samo tehnološkemu znanju, sposobnosti za ponujanje vedno bolj naprednih rešitev in produktov visoke kakovosti, sofisticiranim tehnikam testiranja vsakega produkta, temveč tudi pozornosti, ki jo je podjetje namenjalo tržnim trendom in poslušanju ekspertnim mnenjem v sektorju.

Arhitekti, načrtovalci in notranji opremljevalci lahko v Tecnoalarmovih rešitvah najdejo idealnega partnerja za načrtovanje in postavitev kot tudi upravljanje rešitev namenjenih varovanju lokacij kot so hiše, zgradbe, trgovska in industrijska področja, letališča, visoko občutljive lokacije ter veliki trgovinski kompleksi in centri.

Tehnologija, inovacije in oblikovanje (Pininfarina), vse “Made in Italy”, so obogateni z unikatno značilnostjo italijanskega stila.

Tehnologije

rscZ uporabo RSC (Remote Sensitivity Control) tehnologije na vse komponentah sistema je Tecnoalarm redefiniral standarde zanesljivosti in personalizacije v vsem varnostnem sektorju.

Zahvaljujoč tej tehnologiji ima vsak inštalater dostop do celovitega nabora produktov, ki se lahko programirajo na daljavo in na ta način uspešno načrtujejo hišne in poslovne sisteme v popolni skladnosti z obstoječimi standardi na področju alarmnih sistemov.

rdvRDV tehnologija, Tecnoalarm-ov mednarodni patent, omogoča prepoznavanje ali je alarmni signal zaznan na senzorju sprožen s strani vsiljivca ali po nesreči (elektromagnetna motnja, pozabljeno odprto okno, padec predmeta…).

Sistem “pretvori” gibanje (signal mikrovalovnega dela senzorja), ki je sprožilo alarm v akustični signal, ki se nato prenese na lastnikov mobilni telefon ali nadzorni center.

videoalarmZa stranke, ki želijo vrh ponudbe lahko Tecnoalarm ponudi VIDEOALARM rešitev, kombiniran sistem protivlomnega sistema in video nadzora. Enotna konzola z velikim zaslonom na dotik omogoča uporabniško prijazno upravljanje funkcij alarmnega sistema, hišne avtomatizacije in celosten video nadzor zunanjosti in notranjosti objekta.

Stopnje zaščite

Med načrtovanjem projekta protivlomnega sistema je potrebno temeljito analizirati tveganja kot so:

 • lokacija postavitve
  Tri koncentrične cone varovanja

  Tri koncentrične cone varovanja

 • okoljevarstvena tveganja
 • varovani predmet
 • kupčeve varnostne zahteve

Projektant sistema naj bi obiskal stavbo ali področje, ki bo pod varstvom, z namenom izvedbe temeljite analize tveganja in prepoznave vseh možnosti vdora s strani vlomilcev z različnimi stopnjami spretnosti.

Standard 50131-1 uvaja tudi koncept treh koncentričnih con varovanja, ki sestavljajo protivlomni sistem:

 • Prva cona – varovanje občutljivih notranjih prostorov (spalnica, dnevna soba…)
 • Druga cona – varovanje zunanjosti objekta (vrata in okna)
 • Tretja cona – varovanje okolice oz. perimetra (dvorišče in ograja/zid)

TWINTEC BUS

twintec-bus-01 Predstavlja najboljšo notranjo zaščito z rabo dvojne tehnologije (MW+IR). Prefinjena obdelava zaznanih signalov infrardečega in mikrovalovnega dela omogočajo pozitivno potrditev alarma. Programabilnih parametrov je veliko, med njimi logika zaznave – AND/OR in WALK, ki so lahko združeni z RDV funkcijo.  TWINTEC MASK BUS model zagotavlja mehanizem proti prekrivanju senzorja. twintec-bus-02

 

TRIRED BUS

tried-bus-01 Varovanje zunanjosti objekta. Senzor zagotavlja poseben tip zaščite z uporabo 3 infrardečih elementov. Razvit je bil za zunanjo postavitev – je vodoodporen in opremljen z gibljivo konzolo za številne možnosti usmeritve. Lahko se montira na zid in podobne podlage ter ščiti vrata, okna, balkone, neposredno bližino hiš in drugih zgradb. trired-bus-01a

 

WINBEAM/S – DOORBEAM/S

WINBEAM-01 Za varovanje zunanjosti objekta. Infrardeče aktivne bariere predstavljajo najboljšo rešitev za varovanje vrat in oken. Primerne so za vgradnjo v pokritih zunanjih predelih ali v notranjosti, saj so odporne na mehanske obremenitve in vremenske pogoje, medtem ko jih digitalna uglašenost ščiti pred odsevi in drugimi motnjami. TecnoaAlarm_2

 

BEAMTOWER

beamtower-01 Za varovanje okolice (perimetra). Je aktivna infrardeča bariera nameščena v samostoječe zaščitene aluminijske stebre. Dovoljuje raznovrstne aplikacije poleg klasične enostranične bariere tudi  ščitenje velikih površin z več stranicami v odprtih ali zaprtih konfiguracijah. beamtower-02a

EXPLORER BUS

explorer-01 Za varovanje okolice (perimetra). Uporablja mikrovalovno tehnologijo – oddaja usmerjen žarek elektromagnetnih valov, ki predstavlja občutljivo prepreko za poskuse vdora. Zahvaljujoč odličnemu ohišju je bariera odporna  proti izvorom svetlobe in RF/EM motnjam. TecnoaAlarm_3

SISTEMI

Tecnoalarm-ovi sistemi so bili razviti za zadovoljevanje številnih potreb po prilagoditvah, ki se pojavljajo v hišnih in komercialnih aplikacijah. Alarmne centrale, odvisno od modela, pokrivajo od 2 do 440 con in so lahko programirane in nadzorovane na daljavo. V primeru nepredvidenih dogodkov ali izpadov, avtoriziran inštalater lahko posreduje (tudi ob vaši odsotnosti) in tako na daljavo prepozna in reši problem, tako da se poveže na centralo prek računalnika. Uporabniško prijazna programska oprema in govorna funkcija omogočata lažjo izbiro cone za vklop ali izklop, koga obvestiti v slučaju alarma ali sam vklop in izklop sistema. Vse to tudi prek mobilnega telefona, če ste odsotni. Ne nazadnje, Pininfarina dizajn doprinese k prefinjenosti vašega doma.

TP8-28 / TP8-28 GSM

TP8-28 sistem predstavlja novo generacijo alarmnih central, ki so že opremljene z RSC tehnologijo. Razpoložljivost ločenega vodila za Sensor Bus detektorje zagotavlja vse prednosti in zmogljivosti, ki jih ponuja RSC za postavitev manjših, nizkocenovnih sistemov z visokotehnološkimi specifikacijami.

Osnovni sistem vsebuje 6 con za Bus senzorje in 2 konvencionalna senzorja, kar se lahko razširi do največ 28 senzorjev, žičnih ali brezžičnih. Sistem z večuporabniško arhitekturo lahko upravlja 8 programov prek širokega nabora kontrolnih naprav za izpolnitev poljubnih zahtev. Vrh ponudbe predstavlja UTS – Universal Touch Screen tipkovnica, na voljo v standardni in naprednih verzijah.

Nabor dopolnjujejo LCD300/S in LCDPROX1 tipkovnici ter APR-CARD, APR-FINGER in APR FINGER-CARD naprave. Uporabniki lahko koristijo 120 numeričnih kod, 100 ključkov ali RFID kartic, 80 daljinskih upravljalnikov in 100 prstnih odtisov. Dostop do varovanega območja je določen s pravicami dodeljenimi vsakemu uporabniku. Druge pravice in omejitve se lahko dodeljujejo v 4 različnih časovnih obdobjih. Obstaja tudi možnost avtomatizacije postopkov prek šestih časovnikov. Sistem omogoča tudi upravljanje 8 krmilnikov, ki se lahko uporabijo za hišno avtomatizacijo (luči, klimatska naprava, sistemi za zalivanje…).

tp8-28

TP8-28 / TP8-28 GSM

TP8-88

TP8-88 je značilna po svoji popolnoma modularni notranji strukturi, ki omogoča neposredno povezavo z opcijskimi moduli , ki povečajo razpoložljivost vhodov in izhodov. Enako velja za razširitev  telefonskega sistema – že prisotnemu PSTN vmesniku se lahko dodata GSM/GPRS modul in ethernet modul.  Modularnost tudi vsebuje napajalnik, ki zagotavlja tok 5A.

V TP8-88 je integrirana RSC tehnologija že v osnovni izvedbi. Razpoložljivost serijskih vodil za senzorje in sirene omogočajo koriščenje prednosti in zmogljivosti RSC tehnologije za izvedbo sistemov z visokotehnološkimi specifikacijami. Osnovno izvedbo sistema sestavlja 8 Bus senzorjev in 8 klasičnih senzorjev, ki se lahko razširijo do 88 con, žičnih ali brezžičnih.

Sistem z večuporabniško arhitekturo lahko upravlja 8 programov prek širokega nabora kontrolnih naprav za izpolnitev poljubnih zahtev. Vrh ponudbe predstavlja UTS – Universal Touch Screen tipkovnica, na voljo v standardni in naprednih verzijah.

Nabor dopolnjujejo LCD300/S in LCDPROX1 tipkovnici ter APR-CARD, APR-FINGER in APR FINGER-CARD naprave. Uporabniki lahko koristijo 202 numerični kodi, 120 ključkov ali RFID kartic, 100 daljinskih upravljalnikov in 100 prstnih odtisov. Dostop do varovanega območja je določen s pravicami dodeljenimi vsakemu uporabniku. Druge pravice in omejitve se lahko dodeljujejo v 8 različnih časovnih obdobjih. Obstaja tudi možnost avtomatizacije postopkov prek šestnajstih časovnikov. Sistem omogoča tudi upravljanje 8 krmilnikov, ki se lahko uporabijo za hišno avtomatizacijo (luči, klimatska naprava, sistemi za zalivanje…).

TP8-88

TP8-88

TP20-440

TP20-440

TP20-440

Brošure

BEAMTOWER_ENG-1 SAEL2010_ENG-1 TP8-28_ENG-1
TP8-88_ENG-1 TRIRED_ENG-1 WINBEAMS-DOORBEAMS_ENG-1